Japanse ontvangsten en internationale evenementen

Japanse bedrijfscultuur

Buro NSign heeft veel te maken met Nederlandse bedrijven die geleid worden door Japanners. In de Japanse cultuur benaderen mensen elkaar op een zeer respectvolle manier. Heel anders dan in Nederland is het gebruik van rituelen en tradities van grote waarde, ook in het bedrijfsleven.

Buiging en attenties

Japanners hebben speciale aandacht voor de hun begroetingen en de manier waarop zij elkaar aanspreken. Het geven van een hand wordt tegenwoordig algemeen gerespecteerd, maar een buiging is een traditie die nog steeds wordt gevolgd. Ook voor de wijze waarop visitekaartjes worden uitgewisseld hebben zij zo hun eigen codes. Bij speciale gelegenheden wordt tijdens de ontmoeting zelfs een klein geschenk aangeboden. De attentie wordt met aandacht ingepakt en overhandigd, dit wordt zeer gewaardeerd.

Training

Buro NSign heeft een training gevolgd onder leiding van Jan Jaap van Weering, de bekende Etiquette- en Protocol-expert. Bij hem hebben we de fijne kneepjes geleerd van zakelijke en internationale etiquette & omgangsvormen. De bijeenkomsten waren speciaal geënt op ons vakgebied van de live communicatie. Zo leerden wij bij hem bijvoorbeeld hoe we een perfecte Japanse setting konden creëren, compleet met Japanse gastvrouwen en live entertainment.

Evenement boeken?

Wil jij binnen jouw bedrijf de omgangsvormen met jouw internationale zakelijke contacten verbeteren? De relatie versterken volgens het principe van ‘crossing cultures’? Buro NSign verzorgt in overleg met jou alles tot in de perfectie. De gasten worden ondergedompeld in een totaalbeleving, er zijn legio mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, wij staan je graag te woord.