Opening grootste batterij van Europa in Jardelund

Jardelund, een niet-alledaagse locatie

Buro NSign verzorgt ook events op niet-alledaagse locaties. Het plaatsje Jardelund telt slechts 300 inwoners en ligt in Noord-Duitsland, tegen de grens met Denemarken. Het zeer dunbevolkte en afgelegen gebied is ideaal voor de opslag van elektriciteit. Reden voor Eneco en haar nieuwe eigenaar Mitsubishi om er de grootste oplaadbatterij van Europa te vestigen. Daarbij is het belangrijk om verbinding te zoeken met de lokale bevolking, een opdracht die Buro NSign graag aannam en in samenwerking met het communicatieteam van Eneco en de Japanse delegatie tot een impactvolle opening bracht.

Kagami Biraki!

Om de inwoners van Jardelund te betrekken bij het aanbreken van een nieuw tijdperk, bedacht Buro NSign een sfeervol en communicatief programma. Geheel in Japanse stijl werd voor het officiële openingsmoment gekozen voor Kagami Biraki. Dit is een feestelijke gebeurtenis waarbij een vat met sake wordt aangebroken. Een andere naam is Kagami Wari, dit betekent ‘de spiegel openbreken’.
De oorsprong bevindt zich in de voorbereiding van een vroegere Japanse oorlog. Omdat deze oorlog werd gewonnen, wordt de ceremonie ook in deze tijd gezien als het begin van een succesvolle periode.

Rondleiding

De batterij heeft de naam EnspireME gekregen en gaat de hele regio van elektriciteit voorzien. Een inspirerend onderdeel van dit programma voor de inwoners was een rondleiding door de grootste batterij van Europa. Zo werden zij in een totaalbeleving deelgenoot gemaakt van dit bijzondere regionale project.

Interesse in een soortgelijk event?

Bij Buro NSign is bijna alles mogelijk met oog op het te bereiken doel. Laat je niet afschrikken door bepaalde locaties in Duitsland of waar dan ook in Europa. In overleg met jou en de lokale autoriteiten kunnen we ook op die plaatsen een event met impact en beleving verzorgen. Wij staan open voor elke nieuwe uitdaging, vraag het ons!