Officiële opening BioWarmte Installatie Lage Weide

Biowarmte als alternatie

‘In de jaren ‘60 de grote transitie van kolen naar gas, in de jaren vanaf 2020 van gas naar duurzamere energiebronnen.’ Dit is het uitgangspunt van Eneco en reden om een BioWarmte Installatie te bouwen in Utrecht, Lage Weide. Het lag aan de basis voor het concept van de feestelijke opening voor stakeholders, speciale genodigden en medewerkers van de BWI. Buro NSign ontwikkelde deze samen met het team communicatie van Eneco.

Creatie van het format

1960 – 2020, hoe combineer je de tegenstellingen van die twee tijdperken in één opening? Het format werd gevisualiseerd aan de hand van een retro jaren ‘60 sfeer. Ouderwetse afbeeldingen en meubilair met een echt sixties designwerden afgezet tegen de moderne tijd anno 2020. Tijdens de inloop van de gasten werd oud videomateriaal op de schermen getoond, wat de huiskamer van destijds naar binnen bracht. Zo konden de gasten opgaan in de sfeer van weleer.

De opening

De BioWarmte Installatie is onderdeel van de totale energietransitie. De installatie gaat duurzame stadswarmte leveren aan de inwoners van Utrecht en omstreken. Daarom werd deze door Eneco en Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht officieel geopend. Geheel in stijl arrangeerde Buro NSign de biologisch afbreekbare confetti als onderdeel van een multimediaal spektakel voor het startschot van de officiële opening.

Inspirerend programma

De gasten kregen een inspirerend en inhoudelijk programma onder leiding van moderator Marcel Bamberg. Wij namen de gasten mee in de belangrijke reden van deze opening van de BWI waar ondermeer Manja Thiry, Marieke Schouten, Dirk Jan van der Zeep en Frans van de Noort aan het woord kwamen. Nadien werd er een rondleiding georganiseerd onder leiding van experts van Eneco. Hier werd een unieke doorkijk gegeven in de wijze waarop de biowarmte wordt opgewekt en haar weg vindt door het warmtenet van Utrecht naar huishoudens.

Interesse in een opening met impact?

Wij creëren samen met jou het format, inhoudelijk programma, videomateriaal en interacties en werken altijd op maat voor jouw project. In de productionele uitvoering zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld en wordt uitgevoerd. Een eventueel podiumprogramma wordt minutieus gerepeteerd. Bel of mail ons, dan kunnen we de mogelijkheden verkennen.